A Müha Klub színpadán a Platon Karataev duó

Megosztás

Az alternatív zenei vonal tovább erősödik a Müha kávézóban, csütörtökön a Müha Klub vendége a Lev Tolsztoj-karakterről elnevezett Platon Karataev.

Április végén sem maradhatunk Müha Klub nélkül, most a Müha kávézó kisszínpadát a nagysikerű Platon Karataev duó veszi birtokba. Sokan megfordultak már itt, a Blahalouisánától kezdve Ripoff Raskolnikov át, de a teljesség igénye nélkül Dorogi Péter mellett Beck Zoli, a 30Y frontembere is vendége volt már a sorozatnak. Aki a mostani fellépőket esetleg ne ismerné, talán elég hozzá annyi, hogy a budapesti banda 2016-ban alakult, tavaly januárban jelent meg a harmadik nagylemezük, a Partért kiáltó, amit a kritikusok az év albumának választottak és amelynek dalaiban a zenekar tovább merül, és a létezés magját igyekszik körbejárni.

Módosult tudatállapotokban bolyonganak, találkoznak a határtalannal, valamint szembenéznek önmagunkkal és az elmúlással is. Az elmúlt négy évben a zenekar nemcsak arra helyezte a hangsúlyt, hogy itthon megismerjék őket, megcélozták a nemzetközi szintet is. Talán sikerült is nekik, hiszen az egyik legnagyobb internetes zenemegosztó csatornán a Spotifyon olyannyira keresettek lettek, hogy több millióan streamelték őket, főleg az Egyesült Államokból, Angliából és Németországból volt rájuk nagy az érdeklődés. A Művészetek Házában a dalok ezúttal duó felállásban csendülnek fel, az új album számai mellett korábbi szerzemények is elhangzanak majd, de a készülő negyedik lemezbe is bepillantást nyerhetünk.

A srácok egyébként több nagy nemzetközi fesztiválra is eljutottak, nemcsak a Szigeten, de többek között az Eurosonicon, a Moscow Music Week-en és a Liverpool Sound City-n is játszottak már. Ha ennyi mégsem lenne elég, ne feledkezzünk meg a Müha Klubok fontos és elengedhetetlen eleméről, a pódiumbeszélgetésről sem, hiszen itt Tamás Krisztián, a Miskolci Kulturális Központ munkatársa faggatja a művészeket mindarról, ami „emberközelbe” hozza őket, hiszen a klubestek nemtitkolt célja ez, hogy a közönség közelebb kerülhessen a zenészhez és ne csak a sztárt, hanem a mögötte rejtőző embert is bemutassa. A koncert most is az NKA és a Hangfoglaló program keretén belül valósul meg. Várunk mindenkit április 25-én, este 8-tól a Müha kávézóban!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek